Skip to content

Vacature Centralist Alarmcentrale Wisselende diensten | Maatschappelijke impact | Roermond

Wat wij vragen

 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Flexibiliteit, beschikbaarheid werken in ploegen 
 • Je bent stressbestendig
 • Handig met computers en telefoon
 • Minimaal MBO-niveau

Is dit jouw baan?

We komen graag met je in contact.

Je werk als Centralist Alarmcentrale

Als Centralist Alarmcentrale ben je verantwoordelijk voor het monitoren, verwerken en afhandelen van (alarm)meldingen. Denk aan inbraak-, brand- en overvalalarmen maar ook storingsmeldingen van technische installaties. Daarnaast heb je veel telefonisch contact met klanten, installateurs en hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). Het ene moment bied je een installateur technische ondersteuning, het andere moment geef je meerdere inbraakmeldingen door aan de politie. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk. Lijkt jou dit wat? Solliciteer dan direct! Ook zonder beveiligingsdiploma kun je bij ons direct aan de slag. Wij vergoeden namelijk voor jou de BOCA (Basisopleiding Centralist Alarmcentrale).

Onze Kernwaarden

Betrouwbaar

Snel

Behulpzaam

Vakkundig

Vriendelijk

Wil je vrijblijvend kennismaken?

We willen je graag ontmoeten

Zo is het werk verdeeld

60%

Alarmverwerking

15%

Cameratoezicht

15%

Administratie

5%

Technische ondersteuning

5%

Teleservice

Wat wij bieden

 • Een maandsalaris tussen de €2390 en €3240 afhankelijk van ervaringsjaren en diploma o.b.v. gemiddeld 36 uur per week (conform CAO Particuliere Beveiliging – Versie 3 december 2023), exclusief onregelmatigheidstoeslagen).
 • Onregelmatigheidstoeslag bovenop salaris (avond, nacht, weekend).
 • 50% toeslag als je werkt op een feestdag + 7.2 uur vakantietegoed als die feestdag op een doordeweekse dag valt.
 • Heb je niet het juiste diploma? Dan vergoeden wij voor jou de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BOCA).
 • Tijdelijk contract met uitzicht op vast.
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 9 km).
 • 8% vakantiegeld.
 • Eindejaarstuikering.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Leuke en enthousiaste collega s in een goede en informele werksfeer.
 • Parttime werken is ook mogelijk mits je beschikbaar bent voor minimaal 28 uur per week.

Collega’s aan het woord

Meldkamer

Lindsey: “Geen dag is hetzelfde, iedere dag is anders en dat maakt het werk bij Alarm Meldnet zo leuk! De leuke collega’s en de familiesfeer binnen het bedrijf hebben hierin ook een grote rol.”

Marieke: “Dag in dag uit staan onze Centralisten klaar voor onze klanten om hen te helpen, met elkaar voor elkaar!”

Jeffrey: “Het helpen van mensen die hulpbehoevend zijn of juist net die inbraak waar we de daders kunnen pakken maakt het werk extra spannend”.

Meldkamer

Is dit jouw baan?

We komen graag met je in contact.

Een werkdag

Dagdienst (7.00-15.00 uur)

6.45 uur

De dag begint vroeg. Je loopt de meldkamer binnen en lost 1 van je collega’s van de nachtdienst af. Je logt in en opent alle programma’s die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Ondertussen vertelt een collega van de nachtdienst hoe de dienst is gelopen; vannacht heeft er een reële inbraak plaatsgevonden bij een particuliere klant en door snel handelen zijn er 2 daders opgepakt.

9.15 uur

Na een korte pauze keer je weer terug naar je werkplek. Zodra je je headset opzet gaat de telefoon. Je neemt op en hoort: “Goedemorgen, met Alex van firma Spie, ik wil graag een nieuwe aansluiting aanvragen”. Je opent een programma waarin stapsgewijs staat vermeld welke (technische) informatie je moet doorgeven en geeft deze aan Alex door.

10.30 uur

Op je scherm zie je 3 inbraakalarmen, 1 technisch alarm en een brandalarm verschijnen. Prioriteiten stellen is een must! Door de interne opleiding weet je dat een brandalarm de hoogste prioriteit heeft en dus klik je deze meteen aan. Vervolgens bel je direct naar het pand om te achterhalen wat er aan de hand is en of de brandweer aangestuurd moet worden.

12.15 uur

Er komt een e-mail binnen van een installateur met daarin aanmeldgegevens van een nieuwe klant zoals adresgegevens, telefoonnummers en codes/wachtwoorden. Je verwerkt de gegevens in de meldkamersoftware en stuurt een bevestiging van verwerking terug naar de installateur.

14.45 uur

De collega’s van de avonddienst komen binnen wat betekent dat jouw dienst er bijna opzit. Je kijkt na of er zaken zijn die overgedragen moeten worden aan de avonddienst en belt ondertussen nog even een klant i.v.m. een ontvangen inbraakalarm. Daarna, in overleg met de dienstverantwoordelijke, log je uit zodat een collega van de avonddienst jouw werkplek kan overnemen.

Avond- (15.00-23.00 uur) en nachtdienst (23.00-7.00 uur)

16.15 uur

Er komt een e-mail binnen van een klant met het verzoek tot een wijziging: contactpersoon 1 op de bellijst moet verplaatst worden naar de laatste plek. Je belt even met de klant om zijn code/wachtwoord na te vragen want zonder deze informatie mag je geen wijzigingen doen.

18.30 uur

Het is druk. Er komen veel inbraakalarmen binnen, maar samen met je collega’s heb je alles onder controle. Gelukkig zijn de meeste inbraakalarmen loos; het zijn fouten die gemaakt worden door klanten tijdens het inschakelen van het alarmsysteem na een lange werkdag.

20.00 uur

Op je scherm verschijnt een overvalalarm vanuit een supermarkt. Je klikt de melding aan en belt direct de politie om de melding door te geven. De centralist van de politiemeldkamer stuurt meteen 2 politieauto’s naar de supermarkt en bedankt jou voor de informatie. Je zet de melding in de wacht en wacht op terugkoppeling van ofwel de politie of van de klant.

01.00 uur

Nadat je een inbraakalarm afkomstig van een bouwterrein hebt aangeklikt worden er automatisch videobeelden geopend. Op de beelden zie je 2 personen lopen; reden genoeg om de politie te bellen! Je geeft aan de politie het signalement van de 2 personen door en deelt met hen de videobeelden.

04.00 uur

Je hebt een inbraakalarm aangeklikt en je ziet dat er 3 sensoren afgaan: voordeur, hal en showroom. Dit is een geverifieerd alarm en dus bel je meteen de politie. Nadat je de melding aan de politie hebt doorgegeven bel je een contactpersoon.

Roy

Medewerker Roy: “Als centralist begonnen en nu fulltime Account Manager. Alarm Meldnet biedt veel doorgroeimogelijkheden voor haar personeel.”

Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Dan kun je Marieke Wulms gewoon direct bellen of mailen.

Marieke Wulms (HR Manager)
T: +31 (0)475 39 39 39 
E: marieke@alarmmeldnet.nl

Reageer hier

Centralist Alarmcentrale

 
Vacature Centralist


  Marieke

   

  Hallo, ik ben Marieke Wulms – HR-manager – bij Alarm Meldnet.

  Wil jij onderdeel uitmaken van groei, jezelf ontwikkelen en helpen Nederland veiliger te maken? Heb je nog vragen of wil je eens kennismaken? Laat je gegevens achter en we maken snel een afspraak.